Zoek Babynamen met betekenis

Praktische Tips bij het kiezen van een babynaam

Tijdens de zwangerschap valt er een hoop te regelen, de kinderkamer inrichten, kleertjes kopen voor kleine, de bevalling voorbereiden en nog veel meer. En een van de belangrijkste dingen het uitzoeken van de allermooiste naam voor jullie zoon of dochter. Om je daarbij te helpen staan hier 10 praktische tips bij het kiezen van een babynaam.

Tip 1: Begin op tijd met namen verzinnen
Start al vroeg in de zwangerschap met het nadenken over namen. Het is verstandig om de naam als je 6 à 7 maanden zwanger bent, vast te leggen.
Het kan immers altijd voorkomen dat het kindje te vroeg wordt geboren.
Wie vroeg begint heeft alle tijd om er rustig over na te denken en hoeft geen overhaaste beslissingen te nemen.

Tip 2: Let op de uitspraak van de naam
Het is zowel voor de omgeving als voor je kind zelf het fijnst als bij het zien van de naam onmiddellijk duidelijk is hoe de naam uitgesproken moet worden. Het is vervelend als mensen de naam steeds verkeerd uitspreken of steeds moeten vragen hoe je kind ook alweer heet.

Tip 3: Is de spelling van de naam duidelijk?
Is de naam voor andere gemakkelijk te spellen? Een aparte spelling kan lastig zijn op school. Je zoon of dochter zal het misschien niet prettig vinden als ze elke keer haar naam moet spellen omdat die anders fout gespeld wordt.

Tip 4: Wees voorzichtig met uniseksnamen
Bij namen die zowel voor een jongen als meisje geschikt kunnen zijn, moet je altijd even twee keer nadenken. Het is niet leuk als je zoon Kim heet en iedereen bij het zien van zijn naam een meisje verwacht. Neem dan een naam die zowel voor meisjes als jongens bekend is, zoals Alex of Lesley. Vaak kan de spelling ook aangeven of er een meisje of jongen bedoeld wordt.

Tip 5: Initialen kunnen rare combinaties vormen
Kijk naar de initialen die de voornamen en achternaam vormen. Hieruit kunnen namelijk lachwekkende combinaties uit voort komen. Denk aan Paula Iris Sandra – P.I.S.

Tip 6: Laat de naam goed klinken bij de namen van broertjes en zusjes
De naam moet goed klinken bij die van zijn of haar eventuele broertjes en zusjes. Geen één kind voelt zich graag buitengesloten. Hebben al jullie kinderen Franse namen kies dan ook voor dit kind een Frans klinkende naam.

Tip 7: Populariteit van de naam
Een populaire naam kan heel erg leuk zijn. Maar een naam uit de top 5 namen van dat moment is wel erg populair. Dat betekend dat er heel veel kinderen zijn met dezelfde naam in dezelfde leeftijd. Dit kan lastig zijn op school en minder speciaal voor je kind als er al 5 Anne’s in haar klas zitten.
In de babynamen top 100 vindt je de populaire namen in Nederland.

Tip 8: Klinkt de naam afgekort ook nog leuk?
Een lange roepnaam wordt in het dagelijks leven vaak afgekort. De naam moet afgekort ook nog leuk klinken. Hou daar rekening mee bij het kiezen.

Tip 9: Let op de initialen binnen het gezin
Met de post kan het onhandig zijn als er in één gezin een Bart, Bobby, Betty en Barbera wonen. Hun initialen zullen namelijk altijd beginnen met een B.
Als er dan staat B. van der Linden dan is het de vraag: welke?

Tip 10: Beslis vooral niet te snel
Neem vooral niet te snel een beslissing. "Haastige spoed is zelden goed" is de uitdrukking. Laat de naam altijd een paar dagen bezinken en neem uiteindelijk samen het eind besluit.

 

 

advertentie

Wat betekent mijn naam?

Wil je weten wat jouw naam betekent of hebben jullie een
babynaam in gedachten maar weten jullie de betekenis niet?

Rechtsboven op deze website kun je de babynamen betekenis
vinden door een deel van de naam in te tikken (min. 3 letters)

Populaire Babynamen 2012

Top 10 Jongensnamen

1 .Daan6. Levi
2 .Bram
7. Luuk
3. Sem8. Thijs
4. Lucas9. Jayden
5. Milan10. Tim

Top 10 Meisjesnamen

1. Emma6. Isa
2. Sophie7. Eva
3. Julia8. Saar
4. Anna9. Lotte
5. Lisa10. Tess